Na 10 porcii potrebujeme:
Zemiakový šalát:
1/2 kg zemiakov uvarených v šupke, 1 stredne veľká cibuľa, kyslé uhorky, varená mrkva, hrášok, 1 dkg chutnej salámy, soľ, korenie.
Recept na majonézu:
Všetky suroviny nakrájame na malé kocky a zalejeme majonézou. Dobre premiešame. Na tanier si poukladáme umytý šalát, šunku zakrútime do rolky a vajíčko. Zalejeme zvyškom majonézy, do ktorej pridáme trochu worcesterovej omáčky a šľahačkovú smotanu na zriedenie, ale aj zjemnenie chuti. Vajíčka môžete ozdobiť falošným kaviárov a pokrájanými reďkovkami.
Foto: Božena Volková
Recept: Karol Hrčka
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment