Aktuálne

Granadír, také obyčajné jedlo a koľko radosti!

Nesmiem ho variť, keď je doma dcéra. Povie, že také hlúpe jedlo ona jesť nebude. Jedlo bez  hodnoty, len na priberanie. „Ale keď k nemu pripravím kopu kvalitného šalátu, tak hodnotu bude mať, „odpovedám jej. No čo už, mladým ľuďom naše tradiční jedlá nič nehovoria. Radšej sushi, krevety a mnohí aj burger. My starší toto jedlo milujeme, hlavne keď sa urobí na dobrej masti z mangalice, s veľkou cibuľou, korením, rascou a samozrejme paprikou. Granadír znesie veľa soli a u nás musia byť ako cestovina kolienka. Tak to má rád môj manžel. Isto, najlepší by bol z domácich rezancov, ale na to nemám čas, čaká ma veľa roboty v záhrade.

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: varenie

Nedávne články

Priatelia, počuli ste niekedy o zdravej a nezdravej strave? Akiste áno. Čo si o tom myslíte, pýta sa MUDr. Jozef Marec?

Tí, ktorí to vyznávajú a v praxi asi realizujú, tí tomu asi aj veria. Veď…

2 hodiny pred

Sestra Furiková pracuje na Klinike popálenín a rekonštrukčnej chirurgie už 50 rokov: „Myslela som si, že po týždni odtiaľto ujdem“

Úžasná, usmievavá, skromná a obetavá. Presne taká je Katarína Furiková, ktorá pracuje na Klinike popálenín a rekonštrukčnej…

3 hodiny pred

Ríbezľový džem takmer bez roboty

Obraté ríbezle aj so stopkami dám do veľkého hrnca, za občasného miešania privediem do varu…

8 hodín pred

Koľko máte rokov viete, ale ako staré je vaše telo? Vyskúšajte si náš mini test

Dokážete sa s napätými nohami ohnúť až k zemi? 1 áno, dlaňami sa dotknem zeme ( + 1…

19 hodín pred

Čo ťa nezabije, to ťa posilní, alebo je dnešná generácia šesťdesiatnikov posledná silná generácia?

V porovnaní s tým, aké mali detstvo mnohí naši rovesníci hlavne na vidieku, si dnešní…

19 hodín pred

Pomaturitné stretnutie po vyše 50 rokoch, to je už veľká vzácnosť

Spolužiaci humanitnej triedy SVŠ Gelnica sa stretli dokonca po 55 rokoch od maturity. Milka Lorinczová…

19 hodín pred