Nesmiem ho variť, keď je doma dcéra. Povie, že také hlúpe jedlo ona jesť nebude. Jedlo bez hodnoty, len na priberanie. „Ale keď k nemu pripravím kopu kvalitného šalátu, tak hodnotu bude mať, „odpovedám jej. No čo už, mladým ľuďom naše tradiční jedlá nič nehovoria. Radšej sushi, krevety a mnohí aj burger. My starší toto jedlo milujeme, hlavne keď sa urobí na dobrej masti z mangalice, s veľkou cibuľou, korením, rascou a samozrejme paprikou. Granadír znesie veľa soli a u nás musia byť ako cestovina kolienka. Tak to má rád môj manžel. Isto, najlepší by bol z domácich rezancov, ale na to nemám čas, čaká ma veľa roboty v záhrade.
Libuša Sabová
Tí, ktorí to vyznávajú a v praxi asi realizujú, tí tomu asi aj veria. Veď…
Úžasná, usmievavá, skromná a obetavá. Presne taká je Katarína Furiková, ktorá pracuje na Klinike popálenín a rekonštrukčnej…
Obraté ríbezle aj so stopkami dám do veľkého hrnca, za občasného miešania privediem do varu…
Dokážete sa s napätými nohami ohnúť až k zemi? 1 áno, dlaňami sa dotknem zeme ( + 1…
V porovnaní s tým, aké mali detstvo mnohí naši rovesníci hlavne na vidieku, si dnešní…
Spolužiaci humanitnej triedy SVŠ Gelnica sa stretli dokonca po 55 rokoch od maturity. Milka Lorinczová…
Leave a Comment