Reklama

Tipy triky

Fenomén vanilka: jemné, vzácne a voňavé korenie pre jedinečné okamihy

Vanilka je skutočný fenomén a jej aróma je nezabudnuteľná. Táto príjemne sladká  korenina  je mimoriadne vzácnou ingredienciou pri pečení a príprave dezertov. Vďaka jej skvelým vlastnostiam si ju ľudia spájajú s jedinečnými okamihmi a teplom domova. Dr. Oetker prináša svojim spotrebiteľom prvotriednu prírodnú vanilku v mnohých podobách, pre každého podľa vlastných preferencií.  

Voňavá vanilková história

Vanilka má bohatú históriu a nemenej zaujímavý je aj spôsob jej pestovania a využitia. Počiatky tejto jedinečnej koreniny môžete nájsť v Mexiku, v oblastiach okolo rovníka. Pestovala a využívala sa intenzívne už v dobe Aztékov. Do Európy sa dostala v 16. storočí a jej popularita odvtedy prudko rástla po celom svete. V súčasnosti je najznámejším miestom pestovania vanilky Madagaskar.

Praktické využitie  

Vedeli ste, že vanilkový struk obsahuje minimálne 200 aromatických látok, ktorých kombinácia sa považuje za výnimočnú? Vanilka ma naozaj univerzálne využitie a svoje stabilné miesto si nájde vo všetkých receptoch. Je vhodná do krémov, sladkých omáčok, nápojov, zmrzlín či  pri pečení – jednoducho všade tam, kde potrebujete dodať neopakovateľnú chuť a intenzívnu vôňu pravej vanilky. Avšak, vanilka nie je len príjemne sladká. Dokáže chuť pokrmu aj zvýrazniť. Ak nahradíme časť cukru v recepte vanilkou, vo výsledku budeme jesť lahôdku s pocitom väčšej sladkosti a pritom s menšou dávkou cukru.

Vanilka v rôznych podobách pre všetkých od Dr. Oetker!

Ste aj vy fanúšikmi vanilky? Neváhajte a pozrite sa koľko rôznych spôsobov aromatizácie  pravou vanilkou pre vás má  Dr. Oetker v ponuke! 

Novinka, Trstinový cukor mletý vanilkový struk –  prináša zlato do každej kuchyne! Zažite dokonalú symfóniu  vôní a chuti pravej, prvotriednej mletej vanilky v kombinácii so zlatistým nerafinovaným trstinovým cukrom. Vďaka tomuto silnému spojeniu dodáte vašim jedlám či nápojom zmyselnú chuť a vôňu prírodnej vanilky. 

Vanilkový cukor od Dr. Oetker je späť s rovnako skvelou receptúrou, ale s novým, čistejším dizajnom! Nik neodolá kombinácii jemne mletého cukru a prvotriedneho extraktu z vanilky Bourbon, ktorá pošteklí zmysly a chuťové poháriky dokonalou 100 % prírodnou vanilkovou chuťou, vôňou a zlatistou farbou jemného mletého cukru. Je ako stvorený do cesta a na posypanie vašich dezertov. 

Vanilková pasta Bourbon Dr. Oetker a Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker sú tými najlepšími možnosťami pre vianočné pečenie! Tekutý vanilkový extrakt dodá všetkým vašim receptom chuť pravej vanilky. Je vyrobený z prírodného extraktu z najkvalitnejších vanilkových strukov. Neobsahuje alkohol a jedná sa o jedinečnú prírodnú kvalitu. Do veľkej rodiny vanilkových výrobkov prináša jedinečné  a moderné riešenie Vanilková pasta s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker. Disponuje ideálnou tekutou konzistenciou, ktorá zaručí, že semiačka vanilky sú krásne rozvrstvené a môžu tak najlepšie uvoľniť svoju vanilkovú arómu. Veľkým benefitom je aj praktické balenie v uzatvárateľnej tube pre opakované použitie a pohodlné dávkovanie.

Zoznam vanilkového sortimentu uzatvárame kráľovnou tohtoročnej vianočnej sezóny – Vanilkový struk Bourbon Dr. Oetker, ktorý je prémiovým výrobkom najvyššej kvality. Vyznačuje sa výraznou sladkou a korenistou chuťou, ktorú ocenia aj najväčší znalci. Jeden vanilkový struk Bourbon vystačí až na 500 ml tekutiny alebo 500 g múky.

Používanie prírodnej vanilky a rozširovanie poznatkov o tomto jedinečnom korení Dr. Oetker kontinuálne a dlhodobo podporuje aj prostredníctvom širokej databázy receptov. Ešte viac informácii o vanilke môžete nájsť na stránke www.droetker.sk/vanilka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

10 hodín pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

10 hodín pred

Boli sme mladé a krásne hoc aj v teplákoch. Ako sa cítime dnes v tomto oblečení?

Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…

12 hodín pred

Ďalší zázrak na Gynekologicko-pôrodníckej klinike: Mamička s cystickou fibrózou porodila v Nemocnici AGEL Košice-Šaca už druhé bábätko

Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…

1 deň pred

Taký obyčajný deň u manželov Medveckých

Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…

1 deň pred

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ – pýta sa pani pracujúca v záhradke svojho suseda. „Omyl. „Takto vonia agát.“

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…

1 deň pred