Pán Vladimír Ľach zo Žiliny je naozaj superdedko. Uprace, okná umyje, navarí a zo všetkého najradšej pečie. Tento recept má ešte od svojej mamy a nikdy nesmie v jeho rodine na sviatočnom stole chýbať.
Na cesto potrebujeme:
Postup:
Žĺtky dobre vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku, olej a premiešame. Z bielkov pripravíme sneh a postupne pridávame do cesta. Plech vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme na plech a pečieme asi 20 minút na 180 stupňov.
Plnka:
Sneh vyšľaháme s cukrom nad parou. Keď je dostatočne hustý, pridáme lyžicu octu a už nie nad parou chvíľu šľaháme. Sneh dáme na ešte teplý koláč a necháme spolu vychladnúť.
Čokoládová poleva:
Rozpustíme nad parou a nalejeme na koláč. Rovnomerne rozotrieme.
Pán Ľach si tento koláč rád odkrojí ešte keď nie je čokoláda stuhnutá a zatečie do snehovej plnky.
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment