Dnes, keď si kúpime syr, ani presne nevieme, z čoho je vyrobený. Urobme si syr doma a budeme vedieť, že je vyrobený len z prírodných produktov, že v ňom nebudú rôzne prídavné látky, že to bude výrobok, ktorý bude mať vysoký obsah vápnika a bude prospešný pre naše zdravie.
Potrebujeme:
Osolené mlieko privedieme do varu a potom pridáme kyslú smotanu zmiešanú s vajcami. Varíme asi 5 minút. Akonáhle sa oddelí srvátka, vylejeme zmes na sito a necháme dokonale odkvapkať. Môžeme použiť aj gázu. Zmes musí byť dokonale zbavená tekutiny. Nechámee vychladnúť a potom hneď môžeme konzumovať, ale lepšie je až o niekoľko hodín. Ak pridáme trochu kurkumy, syr zmení farbu, bude žltý. Môžeme experimentovať aj s pridaním byliniek.
PS:Ak chcete, aby v syre boli diery, pridajte jedlú sódu.
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment