Na dno hrnca nasypeme asi 2 cm kryštálového cukru, pridáme lyžicu kakaa a zalejeme mliekom len toľko, aby cukor nezostal suchý. Keď to začne vrieť, stíšime plameň a za stáleho miešania pridáme 2 lyžice masla. Stále miešame a keď po krajoch hrnca vidíme scukrovatenú hmotu, kvapneme na tanierik. Ak to stuhne, masu z hrnca vylejeme na nerezovú tácku opláchnutú studenou vodou a s mokrým príborovým nožom vyhladíme. Môžeme hneď pokrájať, inak by sme už museli len polámať.
Moje deti zbožňovali, keď hrniec vyškrabovali. Strašný zvuk!
Moja mamka namiesto mlieka dávala vodu a namiesto masla bravčovú masť. Aj tak nám to chutilo napriek tomu, že sa to niekedy lepilo na zuby.
Text a foto Mária Izarová
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Mám troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…
Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Mala sa dobre. Mala pekný dom, úspešnú kariéru, milujúceho manžela a dve krásne deti. Bola…
Leave a Comment