Na dno hrnca nasypeme asi 2 cm kryštálového cukru, pridáme lyžicu kakaa a zalejeme mliekom len toľko, aby cukor nezostal suchý. Keď to začne vrieť, stíšime plameň a za stáleho miešania pridáme 2 lyžice masla. Stále miešame a keď po krajoch hrnca vidíme scukrovatenú hmotu, kvapneme na tanierik. Ak to stuhne, masu z hrnca vylejeme na nerezovú tácku opláchnutú studenou vodou a s mokrým príborovým nožom vyhladíme. Môžeme hneď pokrájať, inak by sme už museli len polámať.
Moje deti zbožňovali, keď hrniec vyškrabovali. Strašný zvuk!
Moja mamka namiesto mlieka dávala vodu a namiesto masla bravčovú masť. Aj tak nám to chutilo napriek tomu, že sa to niekedy lepilo na zuby.
Text a foto Mária Izarová
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment