Na dno hrnca nasypeme asi 2 cm kryštálového cukru, pridáme lyžicu kakaa a zalejeme mliekom len toľko, aby cukor nezostal suchý. Keď to začne vrieť, stíšime plameň a za stáleho miešania pridáme 2 lyžice masla. Stále miešame a keď po krajoch hrnca vidíme scukrovatenú hmotu, kvapneme na tanierik. Ak to stuhne, masu z hrnca vylejeme na nerezovú tácku opláchnutú studenou vodou a s mokrým príborovým nožom vyhladíme. Môžeme hneď pokrájať, inak by sme už museli len polámať.
Moje deti zbožňovali, keď hrniec vyškrabovali. Strašný zvuk!
Moja mamka namiesto mlieka dávala vodu a namiesto masla bravčovú masť. Aj tak nám to chutilo napriek tomu, že sa to niekedy lepilo na zuby.
Text a foto Mária Izarová
Dlouhé roky jsem ho zavrhoval. On mne přehlížel. Marnotratný syn se vydal do světa dokázat…
Písať o prežitom vzťahu s narcisom nie je to isté ako spomínať na príbehy z mladosti, zážitky…
Rodinné recepty si každý z nás stráži ako vzácny poklad. Pripomínajú nám prázdninové chvíle strávené…
Nedávno sme uverejnili takú zaujímavosť, dlaň s čiarami života, na ktorej bola vyznačená aj čiara…
S manželom som sa zoznámila na zoznamke, potom sme sa pol roka rozprávali cez skype,…
S plánovaním som už prestala. Začínala som ako učiteľka materskej školy, potom riaditeľka a svoju…
Leave a Comment