Nemusia jesť len chlieb, vyskúšajte tortillu podľa mojej obľúbenej novozélanskej kuchárky Anabely Landberg.
Potrebujeme:
Voda musí byť naozaj horúca. Všetky suroviny zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút odpočinúť. Z tohto množstva vyjde 16 tortill. Cesto rozdelíme najskôr na 4 časti a potom z každej časti urobíme 4 guľôčky, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a na sucho opekáme na horúcej panvici. Keď sa vytvoria opečené bubliny, prevrátime na druhú stranu. Pokojne ich môžeme robiť aj na grile. A čím ju naplniť? Hocičím, čo nájdete v chladničke. Veď vy dobre viete, čo majú vaše vnúčatá najradšej.
Foto Depositphotos.com a Pixabay.com
Tí, ktorí to vyznávajú a v praxi asi realizujú, tí tomu asi aj veria. Veď…
Úžasná, usmievavá, skromná a obetavá. Presne taká je Katarína Furiková, ktorá pracuje na Klinike popálenín a rekonštrukčnej…
Obraté ríbezle aj so stopkami dám do veľkého hrnca, za občasného miešania privediem do varu…
Dokážete sa s napätými nohami ohnúť až k zemi? 1 áno, dlaňami sa dotknem zeme ( + 1…
V porovnaní s tým, aké mali detstvo mnohí naši rovesníci hlavne na vidieku, si dnešní…
Spolužiaci humanitnej triedy SVŠ Gelnica sa stretli dokonca po 55 rokoch od maturity. Milka Lorinczová…
Leave a Comment