Táto tlačenka má tú výhodu, že presne viete, čo jete. Že ak dáte kvalitné suroviny, správne dochutíte, výsledkom bude nadšená celá rodina.
Potrebujeme:
Postup:
Koleno, paprčky, jazyk a kožu umyjeme, zalejeme vodou, pridáme soľ a dáme variť. Keď je všetko mäkké, precedíme a z vývaru lyžičkou zberáme tuk na povrchu, aby tlačenka nebola mastná. Do vývaru pridáme roztlačený cesnak, mletú papriku, majoránku (rozdrviť v dlani), podľa chuti čierne korenie a soľ. Mäso oberieme a nakrájame spolu s kožou. Vložíme do nálevu, premiešame a plníme do pripravených vrecúšok na tlačenku. Dáme vychladiť do chladničky. Asi po hodine otáčame kvôli peknej rovnomernej mozaike. Ak nezoženiete vrecká na tlačenku, zmes môžete vyliať na pelch a nechať stuhnúť. Bude chutiť rovnako dobre!
Text a foto Karol Hrčka
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment