Potrebujeme : 2 kg sliviek, 500 g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 200 g kakaa.
Slivky umyjeme, vykôstkujeme, potom prepasírujeme. Pridáme kryštálový cukor, môžeme pridať aj menej, podľa sladkosti sliviek, pridáme vanilkový cukor, kakao a dobre rozmiešame, necháme 24 hodín stáť. Dáme do pohárikov, zaviečkujeme a na 20 minút položíme do pary. Táto pochúťka sa môže používať aj do palaciniek.
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment