Nedávno sme zdieľali video, ako sa robia klasické, chutné rožky, ktoré nám kedysi, keď sa ešte poctivo vyrábali, tak chutili. Páčil sa mi ten recept a tak som si povedala, že to musím vyskúšať.
Potrebujeme:
Najskôr si urobíme z vody, droždia a cukru kvások. Asi po 10 minútach som ho pridala k múke a soli a miesila ručným šľahačom, lebo robot na miesenie cesta nemám, kým sa cesto pekne neoddeľovalo od stien misky. Potom som ho ešte ručne premiesila, zakryla kuchynskou fóliou a nechala kysnúť. Po 20 minútach som cesto v miske ponaťahovala od stien smerom ku stredu a opäť zakryla na 20 minút. Potom som na doske urobila z cesta guľôčky tak, že som cesto najskôr rozdelila na 8 trojuholníkov a potom som cesto ako keby naťahovala a zasúvala dovnútra. Potrela som vodou, aby neoschli, prikryla som ich a ešte dvadsať minút nechala kysnúť. Po dvadsiatich minútach som guľôčky opäť ponaťahovala smerom od krajov do stredu a nechala ďalších 20 minút pod fóliou. Guľôčky som potom vyvaľkala do tvaru trojuholníka a vytvarovala postupným rolovaných rožky. Položila som na plech a znovu nechala ešte 40 minút kysnúť prikryté fóliou. Medzitým som zapla rúru na 250 stupňov. Rožky som pred pečením potrela teplým mliekom. Piekla som asi 15 minút. A sú naozaj vynikajúce.
Libuša Sabová
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Mala sa dobre. Mala pekný dom, úspešnú kariéru, milujúceho manžela a dve krásne deti. Bola…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Indky a my, to bol názov aprílového programu klubu India. Náš exkluzívny popoludňajší čaj pre…
Sledujem ich na facebooku a s určitosťou môžem povedať, že nikto z mojich priateľov nie…
Nedostatok sebalásky môže ovplyvniť viacero oblastí nášho života. Odráža sa na našich vzťahoch, práci, ale…
Leave a Comment