Možno, že je známejšia pod názvom pikant. Hodí sa na chlieb s maslom, je to výborná príloha k mäsu, k syru, s volským okom, skrátka použite ju tam, kde vás to napadne. Dnes som urobila jednu dávku z 2 kg paprík. Takže na toto množstvo papriky si rozdeľte ingrediencie na polovicu.
Potrebujeme:
V starých receptoch sa píše, že to všetko treba pomlieť a dať variť, ale ja cibuľu a papriku nakrájam na menšie kúsky a jednoducho rozmixujem ponorným mixérom, pridám ocot, olej, cukor a soľ a dám na 20 minút variť. Keďže máme radi naozaj pikantný pikant, dávam aj viac feferoniek. Rozdelím do pripravených umytých a suchých pohárov, zaviečkujem, obrátim hore dnom na 5 minút a pikant je hotový. Nezaváram ho, lebo cukor, ocot a soľ konzervujú.
Libuša Sabová
Byť 25 rokov vdovou a sama na všetko, tak dnes nechápem, ako som to mohla…
Moja mama bola pekná žena (v strede, vľavo je moja sestra). Mala kvalitné čierne vlasy,…
Aj zvieracích pacientov, musím dodať. Máme fenku jazvečíka. Má osem rokov a už niečo vyše…
Cesto musí zrieť 4 dni a potom sa z neho môže odoberať a piecť 4…
Dobrý deň priatelia! Volám sa Gabriela Bednárová, mám 56 rokov a sklerózu multiplex. Túto chorobu…
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Leave a Comment