Aktuálne

Dnes som robila prvú dávku paprikovej pomazánky

Možno, že je známejšia pod názvom pikant. Hodí sa na chlieb s maslom, je to výborná príloha k mäsu, k syru, s volským okom, skrátka použite ju tam, kde vás to napadne. Dnes som urobila  jednu dávku z 2 kg paprík. Takže na toto množstvo papriky si rozdeľte ingrediencie na polovicu.

Potrebujeme:

  • 4 kg červenej papriky
  • 1 kg cibule
  • 1/2l octu
  • 1/2 l oleja
  • 30 dkg cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 5 feferoniek

V starých receptoch sa píše, že to všetko treba pomlieť a dať variť, ale ja cibuľu a papriku nakrájam na menšie kúsky a jednoducho  rozmixujem ponorným mixérom, pridám ocot, olej, cukor a soľ a dám na 20 minút variť. Keďže máme radi naozaj pikantný pikant, dávam aj viac feferoniek. Rozdelím do pripravených umytých a suchých pohárov, zaviečkujem, obrátim hore dnom na 5 minút a pikant je hotový. Nezaváram ho, lebo cukor, ocot a soľ konzervujú.

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Magda Brellošová vyhrávala so svojimi modelmi súťaže na najvýznamnejších veľtrhoch módy

Byť  25 rokov vdovou a sama na všetko, tak dnes nechápem, ako som to mohla…

1 hodinu pred

Čo som nechcela robiť ako moja mama a predsa to robím!

Moja mama bola pekná žena (v strede, vľavo je moja sestra). Mala kvalitné čierne vlasy,…

6 hodín pred

Výroba pacientov je pre farmaceutický priemysel veľmi dôležitá!

Aj zvieracích pacientov, musím dodať. Máme fenku jazvečíka. Má osem rokov a už niečo vyše…

6 hodín pred

Recept na výborné medovníčky, alebo ak chcete perníčky

Cesto musí zrieť 4 dni a potom sa z neho môže odoberať a piecť 4…

7 hodín pred

Musela som sa naučiť žiť so sklerózou multiplex

Dobrý deň priatelia! Volám sa Gabriela Bednárová, mám 56 rokov  a sklerózu multiplex. Túto chorobu…

7 hodín pred

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

21 hodín pred