Chlieb už vôbec nekupujem. Vždy si upečiem sama, pokrájam, rozdelím do vrecúšok cca po tri kusy a dám do mrazničky. Keď je treba, vytiahnem a máme stále čerstvý. Dnes som si povedala, že upečiem pizza chlieb a veľmi sme si pochutili.
Potrebujeme:
Na potretie a posypanie:
Múku zmiešajte so sušenými bylinkami a soľou. V miske rozmiešajte vodu s droždím a postupne pridávajte múku. Cesto dôkladne ručne alebo mixérom mieste, kým nebude vláčne a jemné. Utvorte z neho bochník a na povrchu potrite olivovým olejom. Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vykysnúť. Rúru predhrejte na najvyššiu teplotu 220 – 250 stupňov. Cesto rozdeľte na 4 časti a každú vyvaľkajte na hrúbku, ako keď robíte pizzu. Rozložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrite olivovým olejom a posypte hrubozrnnou soľou. Dajte piecť na cca 10 minút. Pred podávaním môžete ešte raz potrieť olivovým olejom, do ktorého ste roztlačili cesnak.
Foto Pixabay.com
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment