Chlieb už vôbec nekupujem. Vždy si upečiem sama, pokrájam, rozdelím do vrecúšok cca po tri kusy a dám do mrazničky. Keď je treba, vytiahnem a máme stále čerstvý. Dnes som si povedala, že upečiem pizza chlieb a veľmi sme si pochutili.
Potrebujeme:
Na potretie a posypanie:
Múku zmiešajte so sušenými bylinkami a soľou. V miske rozmiešajte vodu s droždím a postupne pridávajte múku. Cesto dôkladne ručne alebo mixérom mieste, kým nebude vláčne a jemné. Utvorte z neho bochník a na povrchu potrite olivovým olejom. Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vykysnúť. Rúru predhrejte na najvyššiu teplotu 220 – 250 stupňov. Cesto rozdeľte na 4 časti a každú vyvaľkajte na hrúbku, ako keď robíte pizzu. Rozložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrite olivovým olejom a posypte hrubozrnnou soľou. Dajte piecť na cca 10 minút. Pred podávaním môžete ešte raz potrieť olivovým olejom, do ktorého ste roztlačili cesnak.
Foto Pixabay.com
Dokážete sa s napätými nohami ohnúť až k zemi? 1 áno, dlaňami sa dotknem zeme ( + 1…
V porovnaní s tým, aké mali detstvo mnohí naši rovesníci hlavne na vidieku, si dnešní…
Spolužiaci humanitnej triedy SVŠ Gelnica sa stretli dokonca po 55 rokoch od maturity. Milka Lorinczová…
Ocot patrí medzi suroviny, ktoré sa v kuchyni používajú po stáročia nielen ako dochucovadlo, ale…
Či ísť na bicykli len nakupovať, alebo na cykloturistický výlet, to je jedno. Jazda na…
V našom článku nechceme hovoriť o egoistickom človeku, ktorý vyžaduje, aby sa všetko krútilo len…
Leave a Comment