Reklama

Recepty

Dnes sme mali takýto obed. Nie je to špenát, je to mladučká žihľava.

Dnes sme mali žihľavovú omáčku. Robím ju rovnako ako špenát. Na masle opražím jednu menšiu cibuľku, pridám asi dve hrste mladej žihľavy, sparím, pridám mlieko, soľ, korenie, 1 strúčik cesnaku, poprášim jednou lyžičkou hladkej múky ( na zahustenie) a všetko dôkladne rozmixujem. Opäť dám na šporák trochu prevrieť a nakoniec pridám muškátový oriešok. Omáčku sme mali s maslovými zemiakmi a volským okom (kvôli manželovi som na volské oko opražila trošku slaninky). Dobrota!

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

16 minút pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

21 minút pred

Boli sme mladé a krásne hoc aj v teplákoch. Ako sa cítime dnes v tomto oblečení?

Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…

2 hodiny pred

Ďalší zázrak na Gynekologicko-pôrodníckej klinike: Mamička s cystickou fibrózou porodila v Nemocnici AGEL Košice-Šaca už druhé bábätko

Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…

23 hodín pred

Taký obyčajný deň u manželov Medveckých

Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…

23 hodín pred

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ – pýta sa pani pracujúca v záhradke svojho suseda. „Omyl. „Takto vonia agát.“

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…

1 deň pred