Dnes sme mali žihľavovú omáčku. Robím ju rovnako ako špenát. Na masle opražím jednu menšiu cibuľku, pridám asi dve hrste mladej žihľavy, sparím, pridám mlieko, soľ, korenie, 1 strúčik cesnaku, poprášim jednou lyžičkou hladkej múky ( na zahustenie) a všetko dôkladne rozmixujem. Opäť dám na šporák trochu prevrieť a nakoniec pridám muškátový oriešok. Omáčku sme mali s maslovými zemiakmi a volským okom (kvôli manželovi som na volské oko opražila trošku slaninky). Dobrota!
Libuša Sabová
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Leave a Comment