Téma hmyzu rezonuje čoraz viac. Je to nová téma a preto je okolo nej veľa otázok. Navyše, oficiálne úrady k téme nešíria dostatočné informácie tak, aby ľudia rozumeli, čo vlastne budú kupovať a ako sa hmyzu v potrave vyhnúť.
Označovanie potravín z múčkou z cvrčka domáceho je totiž podľa nariadenia navrhnuté tak, že sa na potravine uvedie alergén na kôrovce a mäkkýše. Explicitná informácia o prítomnosti múčky z cvrčka tam byť nemusí a teda pravdepodobne ani nebude.
Ivana Stenzlová je mikrobiologička a strave sa venuje desiatky rokov. Po aktuálnom schválení hmyzu v potravinách sa čoraz viac ľudí informuje, ako s touto novinkou naložiť. A v akom množstve je hmyz v poriadku a v akom už nie?
V rámci relácie ODznova vznikol rozhovor s Ivanou.
Padli aj tieto otázky:
Smernica EU tu: bit.ly/3xoSqW0
Rozhovor je dostupný na YouTube, ale pozrieť si ho môžete aj priamo tu:
Pripravila a moderuje: Martina Valachová
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment