Téma hmyzu rezonuje čoraz viac. Je to nová téma a preto je okolo nej veľa otázok. Navyše, oficiálne úrady k téme nešíria dostatočné informácie tak, aby ľudia rozumeli, čo vlastne budú kupovať a ako sa hmyzu v potrave vyhnúť.
Označovanie potravín z múčkou z cvrčka domáceho je totiž podľa nariadenia navrhnuté tak, že sa na potravine uvedie alergén na kôrovce a mäkkýše. Explicitná informácia o prítomnosti múčky z cvrčka tam byť nemusí a teda pravdepodobne ani nebude.
Ivana Stenzlová je mikrobiologička a strave sa venuje desiatky rokov. Po aktuálnom schválení hmyzu v potravinách sa čoraz viac ľudí informuje, ako s touto novinkou naložiť. A v akom množstve je hmyz v poriadku a v akom už nie?
V rámci relácie ODznova vznikol rozhovor s Ivanou.
Padli aj tieto otázky:
Smernica EU tu: bit.ly/3xoSqW0
Rozhovor je dostupný na YouTube, ale pozrieť si ho môžete aj priamo tu:
Pripravila a moderuje: Martina Valachová
Zmienke o bravčovej masti (česky sádlo) v poslednej časti sa dostalo veľkej odozvy. Preto niekoľko…
Ak je človek starší ako 55, alebo 60 rokov, už sa považuje za starého. Snažíme…
Keď je muž k žene skutočne nežný—nie iba dotykmi, ale aj slovami, svojou prítomnosťou a…
Darinu poznám veľa rokov. Už v tridsiatke vážila 130 kg, čo je pri výške 155…
Keď mladá novinárka objaví list, ktorý mal zostať navždy ukrytý, rozbehne sa lavína udalostí, ktoré…
Vydavateľský dom Ikar oslavuje 35 rokov na slovenskom knižnom trhu a zároveň ocenil na tradičnej Ikariáde…
Leave a Comment