Téma hmyzu rezonuje čoraz viac. Je to nová téma a preto je okolo nej veľa otázok. Navyše, oficiálne úrady k téme nešíria dostatočné informácie tak, aby ľudia rozumeli, čo vlastne budú kupovať a ako sa hmyzu v potrave vyhnúť.
Označovanie potravín z múčkou z cvrčka domáceho je totiž podľa nariadenia navrhnuté tak, že sa na potravine uvedie alergén na kôrovce a mäkkýše. Explicitná informácia o prítomnosti múčky z cvrčka tam byť nemusí a teda pravdepodobne ani nebude.
Ivana Stenzlová je mikrobiologička a strave sa venuje desiatky rokov. Po aktuálnom schválení hmyzu v potravinách sa čoraz viac ľudí informuje, ako s touto novinkou naložiť. A v akom množstve je hmyz v poriadku a v akom už nie?
V rámci relácie ODznova vznikol rozhovor s Ivanou.
Padli aj tieto otázky:
Smernica EU tu: bit.ly/3xoSqW0
Rozhovor je dostupný na YouTube, ale pozrieť si ho môžete aj priamo tu:
Pripravila a moderuje: Martina Valachová
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment