Veľmi sa vám páčil náš príspevok o starej kuchárskej knihe Varíme zdravo, chutno a hospodárne, ktorú mám po mojej mame. Mnohé ste písali, že ju tiež máte. A páčil sa mi komentár Marty Garajovej, ktorá si spomenula aj na papieriky s ďalšími receptami, ktoré našla v maminej knihe. Aj ja som ich tam našla veľa a vybrala som pre vás cviklový šalát, ktorý možno ocenia aj dnešné mladé kuchárky, preferujúce racionálne stravovanie.
Cviklový šalát – prepisujem ho doslovne
1 kg cvikle uvariť a postrúhať, 1 kg kapusty, 3 feferónky, 3 lyžice soli malej, 15 dkg cukru, 3 deci octu, 7 deci vody dáme uvariť zatiaľ a necháme stáť a ešte 20 dkg cibule.
Čo sa s tým ďalej deje, v recepte nie je. Ale staré kuchárky už vedeli, že sa to všetko dobre premieša, naplní do pohárov a sterilizuje, alebo sa zje čerstvé. Čerstvý môžete ešte posypať vlašskými orechmi.
Pripravila Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Leave a Comment