Reklama

Recepty

Cviklový šalát podľa receptu mojej mamy

Veľmi sa vám páčil náš príspevok o starej kuchárskej knihe Varíme zdravo, chutno a hospodárne, ktorú mám po mojej mame. Mnohé ste  písali, že ju tiež máte. A páčil sa mi komentár Marty Garajovej, ktorá si spomenula aj na papieriky s ďalšími receptami, ktoré našla v maminej knihe. Aj ja som ich tam našla veľa a vybrala som pre vás cviklový šalát, ktorý možno ocenia aj dnešné mladé kuchárky, preferujúce racionálne stravovanie.

 

Cviklový šalát – prepisujem ho doslovne

1 kg cvikle uvariť a postrúhať, 1 kg kapusty, 3 feferónky, 3 lyžice soli malej, 15 dkg cukru, 3 deci octu, 7 deci vody dáme uvariť zatiaľ a necháme stáť a ešte 20 dkg cibule.

Čo sa s tým ďalej deje, v recepte nie je. Ale staré kuchárky už vedeli, že sa to všetko dobre premieša, naplní do pohárov a sterilizuje, alebo sa zje čerstvé. Čerstvý môžete ešte posypať vlašskými orechmi.

Pripravila Libuša Sabová

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

2 hodiny pred

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

17 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

1 deň pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

2 dni pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

2 dni pred