Reklama

Aktuálne

Čokoládový krém s mascarpone (pre 4 osoby)

S týmto dezertom sa rodine v nedeľu zavďačíte.

Potrebujeme:

  • 140 g horkej, alebo mliečnej čokolády
  • 140 ml šľahačkovej smotany
  • 5 lyžíc likéru Baileys alebo podobného smotanového krému
  • 250 g mascarpone
  • na ozdobu čokoládové hobliny

Postup:

Čokoládu nalámte do misky, vložte do mikrovlnky a nechajte ju úplne rozpustiť. Na najvyššom výkone to trvá asi 2 minúty. Premiešajte a nechajte vychladnúť. Smotanu vyšľahajte do polotuha a pridajte do nej likér. Mascarpone ušľahajte do hladka a potom spojte so smotanou. Pridajte vychladnutú rozpustenú čokoládu (mala by mať rovnakú teplotu ako ostatné suroviny) a zľahka premiešajte, aby vzniklo mramorovanie. Rozdeľte do misiek alebo pohárikov s obsahom 150 ml, bohato posypte čokoládovými hoblinami a podávajte.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

3 hodiny pred

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

12 hodín pred

Máte radi šalátovú polievku? Ako ju robím ja?

Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…

17 hodín pred

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

17 hodín pred

Snehová pena na ozdobenie akéhokoľvek pečiva

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…

17 hodín pred

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

21 hodín pred