Jemná horká čokoláda a višne vytvárajú lahodnú pochúťku.
Cesto:
Plnka:
Okrem toho:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Oddelíme žĺtka od bielkov. Maslo vymiešame s cukrom, schladenú, ale ešte teplú čokoládu vmiešame do krému. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Do krému vmiešame žĺtka a po lyžiciach pridávame múku. Nakoniec z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridáme do cesta. Na plech položíme papier na pečenie a rovnomerne rozdelíme cesto. Pečieme 30 minút.
Čokoládu rozpustíme za stáleho miešania spolu so smotanou a vanilkovým cukrom. Najmenej 30 minút necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme do krému.
Cesto pozdĺžne prekrojíme a spodný diel potrieme čokoládovým krémom. Poukladáme naň višne a prikryjeme vrchným dielom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie a rozotrieme ju po povrchu. Nožom naznačíme rezy a každý ozdobíme 2 koktajlovými višňami. Chladíme asi 3 hodiny. Potom rozkrájame na rezy.
Text a foto Libuša Sabová
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Leave a Comment