Jemná horká čokoláda a višne vytvárajú lahodnú pochúťku.
Cesto:
Plnka:
Okrem toho:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Oddelíme žĺtka od bielkov. Maslo vymiešame s cukrom, schladenú, ale ešte teplú čokoládu vmiešame do krému. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Do krému vmiešame žĺtka a po lyžiciach pridávame múku. Nakoniec z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridáme do cesta. Na plech položíme papier na pečenie a rovnomerne rozdelíme cesto. Pečieme 30 minút.
Čokoládu rozpustíme za stáleho miešania spolu so smotanou a vanilkovým cukrom. Najmenej 30 minút necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme do krému.
Cesto pozdĺžne prekrojíme a spodný diel potrieme čokoládovým krémom. Poukladáme naň višne a prikryjeme vrchným dielom. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie a rozotrieme ju po povrchu. Nožom naznačíme rezy a každý ozdobíme 2 višňami. Chladíme asi 3 hodiny. Potom rozkrájame na rezy.
Text Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com
Raz jej chcel dať otec ponaučenie. Pracoval ako šéfkuchár a tak ju zobral do kuchyne.…
Môj otec hovorieval: "Dobrá polievka, tá ťa postaví na nohy!" Vedci zistili, že kostný vývar…
Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…
Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…
V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…
Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji…
Leave a Comment