Reklama

Aktuálne

Čokoládová Berry roláda s drobným ovocím

Tradičná a chutná čokoládová roláda, ktorej výroba je jednoduchá. Ideálne ako dezert na večeru alebo ako efektná popoludňajšia pochúťka.

Potrebujeme:

  • 6 veľkých vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 50 g kakaového prášku
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na plnku a polevu:

  • 175 g bielej čokolády (70%)
  • 250 g práškového cukru
  • 225 g zmäknutého masla
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 250 g mascarpone
  • drobné ovocie

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si plech, na ktorý položíme papier na pečenie a bohato potrieme maslom. Oddelíme žĺtka od bielkov. Najskôr v miske vyšľaháme tuhý, ale veľmi tuhý sneh, pred koncom šľahania pridajte do neho 50 práškového cukru a ešte dobre vyšľahajte. V inej miske vyšľahajte žĺtky a zvyšný cukor. Šľahajte tak dlho, kým zmes nebude bledá a hustá. Pridajte vanilkový extrakt, preosejte kakao a ešte spolu vyšľahajte. Bielká pridávajte do žĺtkov postupne po lyžiciach, aby zmes zostala nadýchaná. Vylejte zmes na plech, rovnomerne rozotrite a pečte v rúre 20 minút. Potom nechajte chvíľku vychladnúť. Pripravte si na pracovnú plochu ďalší papier na pečenie, poprášte ho práškovým cukrom a vyklopte naň upečené cesto. Ak vám vzniknú malé trhlinky, nič si z toho nerobte, plnka všetko zakryje. Kým si urobíte plnku, prikryte ho utierkou. Čokoládu rozpustite nad parou, nechajte vychladnúť. Maslo poriadne vyšľahajte s cukrom do hladka. Pridajte vychladnutú rozpustenú čokoládu a vanilkový extrakt. Opäť dobre vyšľahajte. Menšiu časť si odložte do misky  ako polevu a do zvyšku  pridajte ešte mascarpone a vyšľahajte. Na pripravenom cesto rovnomerne rozotrite čokoládovú plnku a začnite rolovať. Dbajte na to, aby zo začiatku bola pevne zakrútená. Potom už zrolujte až do konca a nakoniec celú roládu potrite polevou a nechajte stuhnúť.

Foto Depositphotos.com

 

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

10 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

22 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

23 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

1 deň pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

1 deň pred