Tekvicová polievka je naozaj dobrá voľba. Má svoju sezónu, je zdravá a keď ju urobíte hustejšiu, dobre zasýti.
Potrebujeme:
Postup:
Zeleninu očistíme a nakrájame. Z tekvice vyberieme semienka a nakrájame (nešúpeme). Cibuľu orestujeme na masle. Potom pridáme zeleninový vývar a keď zovrie pridáme pokrájanú zeleninu a varíme do mäkka. Ponorným mixérom dobre rozmixujeme. Pridáme trochu mlieka na zjemnenie. Ak treba, ešte dosolíme. Medzitým si upražíme tekvicové semienka na suchej panvici a ozdobíme nimi polievku na tanieri.
Náš tip: Fantastickú chuť dodá tejto polievke tekvicový olej, ktorý sa tiež prilieva až na tanieri.
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment