Niečo sladké pre celú rodinu od vynikajúceho kuchára Karola Hrčku.
Potrebujeme:
Na karamel:
Príprava:
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Najskôr vyšľaháme s polovicou cukru bielká do tuha, potom vyšľaháme žĺtka s druhou polovicou cukru. Pridáme múku, vanilkový cukor, vyšľahanú šľahačku (finta -pridať štipku soli, prípadne trochu nastrúhanej citrónovej kôry), ďalej prášok do pečiva. Všetko zľahka premiešame. Na plech dáme rozpustené maslo a vylejeme naň pripravené cesto, na ktoré rozdelíme odkvapkané hrozienka.
Dáme pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, kým cesto pekne nezhnedne. Vyberieme cesto z rúry, rozdelíme na 2 – 3 cm kocky a polejeme trochou malinového sirupu. Prikryjeme.
Medzitým si na panvici urobíme z cukru karamel a zalejeme ho troškou vody. Premiešame a pridáme orechy, očistené a na kocky nakrájané jablká. Nakoniec posypeme škoricou. Dobre prevaríme a pridáme trhanec z plechu.
Text a foto Karol Hrčka
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Leave a Comment