Aktuálne

Čínske rezance podľa Gabriely Matečnej

Dobrú chuť s mojim receptom, ktorý si môžete vylepšiť podľa vlastnej chuti.
Potrebujeme:
  • 1/2 čínskej kapusty
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1/2 póru
  • 1 strúčik cesnaku
  • Bio sójová omáčka
  • zázvor práškový
  • biele korenie mleté
  • 3 polievkové lyžice (PL) olivového oleja
  • 240 g širokých ryžových cestovín
Postup:
Na rozpálenej 1 PL oleja restujeme 2-4 minúty na kolieska nakrájaný pór. Pred koncom restovania pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak. Spolu dorestujeme, vyberieme na tanier. Na ďalšej PL oleja restujeme 2-4 minúty nahrubo nastrúhanú mrkvu, vyberieme. Na poslednej PL orestujeme na rezance nakrájaný čínsku kapustu (ja osobitne restujem hrubšie časti 3 a jemnejšie 2 minúty). Ku kapuste pridáme všetky orestované súčasti (mrkva, pór s cesnakom). Pridáme podľa chuti bio sójovú omáčku (ja dávam 2PL). Okoreníme práškovým zázvorom a mletým bielym korením, všetko dobre zamiešame.  Na záver pridáme do woku k zmesi uvarené široké ryžové rezance (varíme v osolenej vode 4-5 min.) zamiešame a podávame.
Text a foto Gabriela Matečná

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

10 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

10 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

13 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

22 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta?

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…

2 dni pred