Mám rada čínsku kuchyňu, ale napriek niekoľkým pokusom, sa mi doma ešte nepodarila. Preto som vyskúšala tento recept a môžem potvrdiť, že Karol Hrčka je špičkový kuchár!
Potrebujeme:
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na rezance, pridáme vajíčko, 1/2 trochu mletého zázvoru, dve lyžice sójovej omáčky a zamiešame. Takto pripravené kuracie prsia prudko opečieme na rozpálenom oleji. Keď je ružové, vyberieme ho a necháme odpočinúť. Do tej istej panvice pridáme na kocky nakrájanú kapustu, cibuľu, mrkvu, huby, bambusové výhonky a opečieme do polomäkka. V miske zmiešame 2 dl vody, slivkový lekvár, zvyšnú sójovú omáčku, trochu zázvoru, 1 lyžicu škrobu, pretlačený cesnak, premiešame a zalejeme zeleninu. Nakoniec pridáme opečené kuracie prsia a prehrejeme. Posypeme koriandrom, pokvapkáme citrónovou šťavou a sezamových olejom. Podávame s ryžou, alebo s čínskymi rezancami.
Text a foto Karol Hrčka
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Mám troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…
Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Mala sa dobre. Mala pekný dom, úspešnú kariéru, milujúceho manžela a dve krásne deti. Bola…
Leave a Comment