Aké zemiaky sa v našich končinách konzumujú najčastejšie? Uvarené s maslom, zemiaková kaša, hranolky, pečené zemiaky. My vám dnes prezradíme starý taliansky recept. Keď takéto zemiaky ochutnáte, budete ich chcieť jesť každý deň. Tajomstvo ich chuti spočíva v kontraste medzi chrumkavou kôrkou a vnútrom zemiakov, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Najlepšie sa na toto jedlo hodia škrobové zemiaky, ktoré sa ľahko varia.
Potrebujeme:
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame a dobre vysušíme. Na panvicu nalejeme olej a dobre ho zohrejeme. Zemiaky pridáme do úplne horúceho oleja a smažíme. Snažíme sa čo najmenej miešať, aby nestratili tvar. Keď už majú zlatú kôrku, pridáme soľ podľa chuti, korenie, papriku, sušený cesnak, tymián, bazalku. Dobre premiešame a podávame s petržlenovou vňaťou. Ak ich chcete mať ešte chutnejšie, tak ich preložte do vymasteného pekáča, posypte postrúhaným parmezánom a ešte 5 minút pečte pri teplote 200 stupňov.
Foto Depositphotos.com
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment