Rajčiny môžete na zimu zakonzervovať tak, že ich chuť a konzistencia zostanú také, ako keby ste ich práve obrali v záhrade. Keď v zime otvoríte takýto pohár, môžete rajčiny pripraviť podľa svojej chuti. Ja najradšej robím z takýchto rajčín šalát s cibuľou a petržlenovou vňaťou, soľou, korením a olivovým olejom. Ale poďme najskôr na to, ako ich zakonzervovať.
Potrebujeme:
Postup:
Rajčiny nakrájame podľa potreby, poukladáme do čistých a suchých pohárov. Zalejeme vriacou vodou. Poháre poukladáme do hrnca, na spodku ktorého je handrička. Na poháre položíme viečka, ale nezavrieme. Hrniec dolejeme vodou asi do dvoch tretín pohárov, položíme na sporák a varíme 15 minút. Potom poháre vyberieme, uzavrieme, obrátime hore dnom na 20 minút a odložíme do špajze na zimu.
Libuša Sabová
Ilustračná foto Depositphotos.com
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment