Nemusia byť len z lístkového cesta. Recept je na asi 20 kusov.
Potrebujeme:
Preosiatu múku vysypeme do misy, urobíme v nej jamku. Mlieko zmiešame s kvasnicami a vlejeme na múku, trošku zasypeme, prikryjeme utierkou a necháme 15 kysnúť. Potom pridáme ďalšie ingrediencie a všetko spolu dobre premiesime. Prikryjeme a opäť necháme vykysnúť. Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, preložíme ho na pracovnú dosku, ešte raz premiesime a rozdelíme na 20 častí. Z každej urobíme cca 30 – 40 cm dlhú tenkú tyčinku a položíme na plech vyložený papierom. Opäť necháme chvíľu podkysnúť. Pred pečením potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom, alebo so smotanou. Posypeme bylinkami, hrubou soľou, rascou… podľa vlastnej chuti. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 10 – 15 minút, aby neboli veľmi tmavé. Tyčinky budú chrumkavé až keď vychladnú. Sú výborné k dobrému vínku.
Foto Deposiphotos.com
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment