Reklama

Recepty

Cesto, ktoré vám vykysne pred očami

Mimoriadne chutné a jemné a to vďaka dvom ingredienciám. Kyslej smotany a jedlej sódy.  Je vhodné na koláče, ale hlavne na raňajkové pečivo.

Potrebujeme:

  • 400 – 450 g hladkej múky
  • 250 g kyslej smotany
  • 2 vajcia do cesta
  • 1 vajce na potretie cesta
  • 4 – 5 lyžíc cukru
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli

Príprava:

Zmiešajte kyslú smotanu, sódu, soľ, cukor a 2 vajíčka. Miešajte dovtedy, kým zmes nebude hladká a potom postupne pridávajte preosiatu múku. Vymiesite redšie cesto a nechajte vykysnúť. Po vykysnutí ho vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 5 – 7 mm. Nakrájajte pruhy asi 3 – 4 cm široké. Dĺžka môže byť ľubovoľná.  Uprostred urobte malý rez ostrým nožom a polovičku cesta cez tento rez pretiahnite. Plech na pečenie potrite olejom a poukladajte pečivo. Potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte na 200 stupňov asi 20 minút. Hotové pečivo je mimoriadne mäkkulinké a chutné najmä na raňajky.

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

6 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

19 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

20 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

1 deň pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

1 deň pred