Banica je azda najznámejší pokrm z bulharskej kuchyne. Ochutnali ste ho už niekedy? Príprava je jednoduchá a pomerne rýchla a existuje mnoho typov tohto pokrmu.
Typy náplní sa môžu líšiť, môžete zvoliť mäsovú plnku, syrovú, prípadne aj smotanovo – jogurtovú. Cesto sa zvyčajne pripravuje trochu komplikovane, ale v dnešnom recepte si Banicu pripravíme s lístkovým cestom.
Lístkové cesto rozdelíme na časti. V miske zmiešame syr s vajíčkami. Plech potrieme rozpusteným maslom a vystelieme ho jednou vrstvou cesta. To potrieme maslom. Na cesto dáme vrstvu syra a na vrch opäť vrstvu cesta, ktoré opäť potrieme maslom. Cesto môžeme zrolovať alebo len navrstviť a pokrájať na štvorce, aby sa nám pokrm lepšie servíroval. Je to úplne na vás. Ako posledná vrstva by mala ísť syrová. Celé to zalejeme kyslou smotanou s vajíčkami. Banicu pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia aspoň 30 až 35 minút.
Foto Depositphotos.com
Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…
Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…
V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…
Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji…
Áno, je to problém čoraz väčšieho počtu žien, hovorí pani Iveta Suchardová. Riešenie závisí od…
A vy ešte máte muža? Viete kde si môžete kúpiť kašmírové sako za 16 eur?…
Leave a Comment