Reklama

Recepty

Buchty na pare podľa Karola Hrčku

Potrebujeme:

  • 800 g  polohrubej múky
  • 1/2 l mlieka
  • 1 vajce
  • 1 kocka kvasníc
  • trošku cukru na kvások
  • lekvár na plnenie
  • mak na posypanie

Postup:

Múku vysypeme do misky, urobíme jamku do ktorej rozdrobíme kvasnice, pridáme cukor a zalejeme troškou letného mlieka. Keď kvások nakysne, pridáme vajce a zvyšok mlieka a vymiesime hladké cesto. Necháme vykysnúť.

Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske, rozdelíme na štvorčeky. Každý štvorček naplníme lekvárom podľa vlastného výberu. Vytvarujeme guľôčky. Na vrch hrnca uviažeme gázu, nelejeme vodu a necháme zovrieť. Potom na gázu ukladáme buchty. Prikryté varíme asi 10 minút. Potom popicháme špáradlom a varíme ešte ďalších minút.

Po vybratí buchty omastíme a podávame buď  s mletým makom, alebo s  jahodami. Posypeme cukrom a ozdobiť môžeme ešte šľahačkou.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ďalší zázrak na Gynekologicko-pôrodníckej klinike: Mamička s cystickou fibrózou porodila v Nemocnici AGEL Košice-Šaca už druhé bábätko

Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…

10 hodín pred

Taký obyčajný deň u manželov Medveckých

Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…

11 hodín pred

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ – pýta sa pani pracujúca v záhradke svojho suseda. „Omyl. „Takto vonia agát.“

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…

12 hodín pred

Recept na zemiakový chlieb

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

1 deň pred

Všetko je len v hlave! Prečo sa stále zohýnam pred odstráneným satelitným tanierom?

Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…

1 deň pred