Prečo len bryndzové halušky so slaninkou? Prečo nie aj torta, keď je u nás takáto kombinácia obľúbená?
Potrebujeme na cesto:
Na plnku:
Postup:
Vyšľaháme bielká, potom rozšľaháme žĺtka, pridáme nastrúhané zemiaky, múku, nastrúhaný syr, tvaroh, prášok do pečiva, soľ, rascu a postupne sneh z bielkov. Vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť do rúry cca 10 minút vyhriatej na 200 stupňov. Hotový korpus necháme vychladnúť. Slaninku pokrájame na pásiky, opečieme do chrumkava a výpekom polejeme korpus pred naplnením. Urobíme šľahačku, do nej pridáme ostatné suroviny a natrieme na vychladnutý korpus. Trochu náplne si odložíme, pridáme do nej mletú papriku a použijeme na zdobenie.Vrch ešte ozdobíme opraženou slaninkou.
Text a foto Karol Hrčka
Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Mala sa dobre. Mala pekný dom, úspešnú kariéru, milujúceho manžela a dve krásne deti. Bola…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Indky a my, to bol názov aprílového programu klubu India. Náš exkluzívny popoludňajší čaj pre…
Sledujem ich na facebooku a s určitosťou môžem povedať, že nikto z mojich priateľov nie…
Leave a Comment