Prečo len bryndzové halušky so slaninkou? Prečo nie aj torta, keď je u nás takáto kombinácia obľúbená?
Potrebujeme na cesto:
Na plnku:
Postup:
Vyšľaháme bielká, potom rozšľaháme žĺtka, pridáme nastrúhané zemiaky, múku, nastrúhaný syr, tvaroh, prášok do pečiva, soľ, rascu a postupne sneh z bielkov. Vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť do rúry cca 10 minút vyhriatej na 200 stupňov. Hotový korpus necháme vychladnúť. Slaninku pokrájame na pásiky, opečieme do chrumkava a výpekom polejeme korpus pred naplnením. Urobíme šľahačku, do nej pridáme ostatné suroviny a natrieme na vychladnutý korpus. Trochu náplne si odložíme, pridáme do nej mletú papriku a použijeme na zdobenie.Vrch ešte ozdobíme opraženou slaninkou.
Text a foto Karol Hrčka
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment