Aktuálne

Bravčová terina s bylinkami

Výborné jedlo na večeru, alebo aj pre návštevu.

Potrebujeme:

  • 800 g mleté bravčové mäso (pliecko)
  • 1/2 lyžičky mleté nové korenie
  • 50 ml koňak (nemusí byť)
  • 3 lyžice masla
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g údeného mäsa
  • 200 g na tenko nakrájanej slaniny (plátky)
  • 1 hrsť pažítky
  • 1 hrsť petržlenovej ňate
  • 1 hrsť šalvie
  • soľ podľa chuti

Postup:

Mäso pomelieme, pridáme nasekané bylinky, korenie, cesnak a soľ, prikryjeme a necháme cez noc v chladničke. Masla speníme na panvici a opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď vychladne pridáme do mäsa. Údené mäso nakrájame na kocky a tiež pridáme do mäsa. Formu vymastíme maslom a obložíme plátkami slaniny tak, aby slanina prečnievala von. Naplníme mäsovou zmesou, jemne pobúchame po stole, aby sa rovnomerne rozložila a prikryjeme prečnievajúcou slaninou. Do pekáča napustíme vodu, postavíme do nej terinu  a pri teplote 170 stupňov pečieme 60 minút. Ak z teriny vytieklo veľa šťavy, zlejeme ju a terinu ešte 15 minút dopečieme. Podávame s cibuľovým čatní.

Foto Depositphotos.com

 

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ples je výnimočná príležitosť urobiť zo seba kráľovnú, či princeznú. Matka s dcérou na plese. Vyberajte!

Blíži sa plesová sezóna. Po Novom roku sa už budeme môcť budeme stretávať, organizovať spoločenské…

3 hodiny pred

Blíži sa plesová sezóna a tak ponúkame inšpiráciu na spoločenskú róbu pre moletky od Renáty Názlerovej

Prinášam jeden príklad dlhých spoločenských šiat. Nie je to síce veľká spoločenská róba, ale zas…

3 hodiny pred

Existuje optimálne množstvo vody, ktoré by sme mali denne vypiť?

Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…

14 hodín pred

Prečo potrebujeme magnézium? Tu je 6 dôvodov:

Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…

17 hodín pred

Nie je nič lepšie, ako dobre sa najesť a súčasne sa liečiť. Jedlá s makom sú chutné i zdravé

„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…

17 hodín pred

Liečme živé živým, hovorí jedna z najlepších a najskúsenejších bylinkárok

Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…

17 hodín pred