Reklama

Aktuálne

Balada o šiške domácej

Dobry den, dovolte mi aby som sa vam prectavila. Som Siska Domaca (lat. sisina domestica). Na svet prichadzam vacinu v obdobi fasangu v kuchynach dze si ma s lasku zlachka namisaju, nechaju pomaly vykysnut a potom ma za sumu rozpalene oleja privedu v seckej mojej krase na tento svet. Ne zdycky ale mam scasci na takyto prirodzeny prichod na svet. Nekedy sa rodzim menej romanticky, ve velkem, v pekarnach, a na svoju buducu rodzinu mosim cekat ve vykladoch obchodof, nukat sa a spolihat sa ze si ma nekdo adoptuje. Kvalita mojho zivota sa nemera casom, mojim poslanim neni vydrzat na temto svete co najdlhsi, mojim poslanim je opuscit tento svet cim skorej, tak ze sa neham zest a mojmu jedzinemu predatorovi – Homovi Sapiensovi tak privodzim slastny pocit v hube a euforicky pocit na dusi. Moj recept na frisky odchot z tehoto sveta je jednoduchy – hnet po narodzeni, len co opuscim lono rodneho kastrola, esce cerstvucka, teplucka a vonavucka sa jemne poprasim pudrikom z praskoveho cukru a na hlavu si dam parochnicku z marhulkoveho lekvaru. Ket sa takto nahodzim, som neodolatelna a uspech je skoro zdycky zaruceny. Moj konec prichadza rychle, chvilu na to co sa objavim na tacke v obyvacke. Posledne slova kere zvyknem cut su: “ jeeeej, sisky! Mozem si dat?“. Potom uz len mlaskani a na zaver v dalke sa stracajuce „mmhhmmm! Ta bola vynikajuca…“ A fcul dovolte aby som sa s vama rozlucila. Som Siska Domaca a som na odchode do obyvacky… S panom Bohom… A dobru chut ci prajem, predator moj…

Text a foto Ján Maderič

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

6 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

18 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

20 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

1 deň pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

1 deň pred