Pesto z medvedieho cesnaku
Potrebujeme:
Medvedí cesnak natrháme na menšie kúsky a spolu s cesnakom vložíme do mažiara /alebo mixéra/, pridáme kurkumu roztlčieme na pastu. Zmes dáme do sklenenej nádoby zalejeme olejom a zasypeme soľou. Takto upravené pesto nám vydrží v chladničke aj pol roka kým sa neminie.
Využitie: pridávame do polievok na záver po vypnutí polievky, do nátierok a slaných koláčov a quiche-ov. Takto upravené pesto v kombinácii napríklad s bielou reďkovkou urýchľuje trávenie mäsitých jedál a znižuje hladinu cholesterolu. Medvedí cesnak obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, selén, chlorofyl má antioxidačné, antibakteriálne, imunostimulačné účinky. Nasekaný ho môžete skladovať tiež v mrazničke v plastovej nádobe či vo vrecku.
Text a foto Silvia Horecká
Raz jej chcel dať otec ponaučenie. Pracoval ako šéfkuchár a tak ju zobral do kuchyne.…
Môj otec hovorieval: "Dobrá polievka, tá ťa postaví na nohy!" Vedci zistili, že kostný vývar…
Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…
Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…
V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…
Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji…
Leave a Comment