Už so urobila všetko z medvedieho cesnaku, čo ponúka internet. Tinktúru s 52% slivovicou, pesto, zmiešala som ho s maslom ako pomazánku, mali sme cestoviny s medvedím cesnakom, manžel si z poriadnou hrsťou medvedieho cesnaku zahryzuje slaninu. Až dnes, keď som z neho uvarila omáčku ako“špenát,“ ma osvietilo.
Ja ten zvyšný zmrazím. Oblažírovala som ho, vyžmýkala, naporcovala, uzavrela do vrecúšok a šup do mrazničky. Ja viem, možno tam už nebude toľko vitamínov, ale sila prírody tam bude.
Text a foto Libuša Sabová
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment