Práve teraz je najvhodnejší čas na prípravu tejto vitamínovej bomby.
Potrebujeme:
Príprava:
Cvikla by mala byť očistená a nakrájaná na plátky. Vložte všetky ingrediencie do veľkej čistej nádoby, džbánu alebo kameninovej misky. Suroviny je potrebné naliať vychladnutou vodou a na vrch položiť krajec chleba. Kvás bude hotový minimálne po troch dňoch. Počas tejto doby by ste mali cviklu pozorovať, aby sa na nej neobjavila pleseň. Doba fermentácie závisí od teploty v miestnosti. Nakoniec by ste mali pozbierať penu, ktorá sa objaví na vrchu kvásku počas procesu fermentácie. Výsledný kvások treba preliať cez sitko a naplniť do fliaš alebo pohárov. Takto pripravená cvikla by mala v chladničke vydržať 3 mesiace.
Foto Depositphotos.com
Ahojte! Chcem s vami prebrať jednu veľmi ťažkú tému a to je rozpad manželstva. Čo…
Reč bude samozrejme o móde a o pozitívnej energii, ktorú Lýdia Eckhardt na každej svojej…
Keď Lucia odchádzala z morfologického ultrazvuku, celú cestu domov preplakala. Gynekológ jej totiž povedal, že počas…
O svokrách poznáme množstvo vtipov a viažu sa k nim väčšinou negatívne poznámky. No zďaleka nie všetky svokry…
Čo to za príšeru? Odkiaľ to vkráča a prečo sa zakradne... a nakoniec i ukradne.…
Povrchové poranenia pokožky sú úrazmi, ktoré sa v bežnom živote človeka môžu vyskytnúť kedykoľvek. Od…
Leave a Comment