Už niečo vyše desať rokov raňajkujeme spolu s manželom výlučne len ovocie, jogurt a müsli. Keď som ho chcela nalákať na tieto raňajky, musela som ich urobiť naozaj dobré. Veď nahradiť anglické raňajky, šunku, klobásu, párky niečim zdravým, nie je jednoduché. Kupované müsli sú síce chutné, ale nepáčili sa mi éčka, palmový olej a veľa cukru. Tak som začala müsli piecť sama. Tu je môj recept:
Vločky vysypem do veľkej misy a pridám všetky suché prísady. Dobre lyžicou premiešam.
Potom pridám „mokré“ prísady – med a džem. To už musím dobre premiešať rukou, aby sa suroviny rovnomerne premiešali. Toto množstvo rozdelím na tri plechy, ktoré som vyložila papierom na pečenie.
Teplovzdušnú rúru zohrejem na 160 stupňov a naraz zasuniem všetky tri plechy. Po dvadsiatich minútach vyberiem spodný plech a na jeho miesto presuniem ten zo stredu. Na vybratom plechu müsli dobre premiešam, lebo pri okrajoch sú tmavšie a aj sú trochu zlepené. Asi po 3 minútach vyberiem druhý plech a na spodok presuniem ten, čo bol najvyššie. Opäť premiešam a nechám dobre vychladnúť. Aj dve hodiny.
Hotové müsli nasypem do sklenených nádob s uzáverom, aby neprijímali vlhkosť a boli stále chrumkavé. Toto množstvo stačí dvom ľuďom asi na 2 týždne. Každé ráno si na sezónne ovocie (v zime mrazené) naložíme hustý jogurt gréckeho tipu a na to chrumkavé müsli. Nepoznám lepšie raňajky!
Libuša Sabová
Zaujímavá je tohoročná letná móda. Kedysi by sme určite neskombinovali sýto ružovú farbu šiat so…
Môj príbeh sa začal pred rokmi. Problémom bola nadváha. Veľmi vysoká nadváha. Vážila som 187…
Na hraniciach Číny, Indie a Pakistanu sa nachádza druhé najvyššie pohorie na svete Karakoram, so…
"Je známe, že tzv. nelátkové závislosti sú dnes žiaľ už i medzi menšími deťmi bežné. Závislosť…
Je to veľká pochúťka, keď si niekde na lyžiarskom svahu v Rakúsku objednáte tyrolské buchty.…
Neviem kam sa podeli tie vynikajúce špikové kosti z čias minulých, lebo keď moja mama…
Leave a Comment