Reklama

Aktuálne

Aj u vás bude na obed chrumkavá šniclisko, cez celý tanier a mäsový vývar?

Vyprážaný rezeň dnes na obed mať nebudem lebo som zvolil inú alternatívu, ale dal by som si, to mi verte. Stavím sa, že ak by sa robila nejaká celoslovenská štatistika, tak väčšina rodín i osamelých vlkov a vlčíc si dnes na nedeľný stôl naservíruje na obed čerstvo vypražený bravčový rezeň. Veľkú a chrumkavú šniclisko, že zakryje skoro celý tanier. Ak nie bravčový rezeň, tak vyprážané kuracie stehná alebo prsia, prípadne pečenú sliepku alebo kačku.

Ten rezeň buď so zemiakovým šalátom (domácim, bez majonézy), zemiakovou kašou alebo s ryžou. Ak so zemiakmi a ryžou, tak k tomu kompót alebo šalát, prípadne kyslú uhorku. Ja vždy aj trochu kečupu, to je taký môj zlozvyk, že do všetkého si dávam aj kečup. A tú ryžu alebo zemiakovú kašičku, na jemno urobenú s mliekom a maslom, poliať trochou z toho hnedastého roztopeného tuku z panvice. Márnosť šedivá, niet nad rezeň! Polievka samozrejme buď hovädzia so zeleninou a domácimi rezancami, alebo z kuracích drobkov so zeleninou. Po obede nejaký dobrý nápoj, lebo žalúdok potrebuje na to všetko aj tekutinu, aby to spracoval. Potom v obývačke ešte dobrú kávu podľa chuti s nejakým koláčom alebo čerstvým krémešom. V mojom prípade to býva gaštanové pyré so šľahačkou, a je koniec. Komu by ani to nestačilo, čo býva aj môj prípad, tak si ešte dá nejaké oriešky, jablko alebo mandarínku a hotovo, môže sa začať siestovať a tráviť.

Text Michal Zoldy

Foto Depositphotos com, Katarína Lamiová Matušeková

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

1 hodinu pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

13 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

1 deň pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

1 deň pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred