Aktuálne

Aj u vás bola na obed chrumkavá šniclisko, cez celý tanier a mäsový vývar?

Vyprážaný rezeň dnes na obed mať nebudem lebo som zvolil inú alternatívu, ale dal by som si, to mi verte. Stavím sa, že ak by sa robila nejaká celoslovenská štatistika, tak väčšina rodín i osamelých vlkov a vlčíc si dnes na nedeľný stôl naservíruje na obed čerstvo vypražený bravčový rezeň. Veľkú a chrumkavú šniclisko, že zakryje skoro celý tanier. Ak nie bravčový rezeň, tak vyprážané kuracie stehná alebo prsia, prípadne pečenú sliepku alebo kačku.

Ten rezeň buď so zemiakovým šalátom (domácim, bez majonézy), zemiakovou kašou alebo s ryžou. Ak so zemiakmi a ryžou, tak k tomu kompót alebo šalát, prípadne kyslú uhorku. Ja vždy aj trochu kečupu, to je taký môj zlozvyk, že do všetkého si dávam aj kečup. A tú ryžu alebo zemiakovú kašičku, na jemno urobenú s mliekom a maslom, poliať trochou z toho hnedastého roztopeného tuku z panvice. Márnosť šedivá, niet nad rezeň! Polievka samozrejme buď hovädzia so zeleninou a domácimi rezancami, alebo z kuracích drobkov so zeleninou. Po obede nejaký dobrý nápoj, lebo žalúdok potrebuje na to všetko aj tekutinu, aby to spracoval. Potom v obývačke ešte dobrú kávu podľa chuti s nejakým koláčom alebo čerstvým krémešom. V mojom prípade to býva gaštanové pyré so šľahačkou, a je koniec. Komu by ani to nestačilo, čo býva aj môj prípad, tak si ešte dá nejaké oriešky, jablko alebo mandarínku a hotovo, môže sa začať siestovať a tráviť.

Text Michal Zoldy

Foto Depositphotos com, Katarína Lamiová Matušeková

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ak neviete, kde je epicentrum nášho zdravia, prečítajte si tento článok

Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…

19 hodín pred

Dopĺňanie vitamínu D počas jesene a zimy: Strava zabezpečí len 10 percent potrebného množstva

Dôležitým zdrojom vitamínu D je slnko. Počas zimných mesiacov, kedy je ho nedostatok, je preto…

19 hodín pred

Tapas je dobrá voľba, keď príde návšteva

Tapas je synonymom pre malé občerstvenie, degustačný tanierik, či jednohubky. Názov tapas pochádza zo Španielska,…

19 hodín pred

Tieto Vianoce si pamätám. Medzi darčekmi pozerala na mňa veľkými očami krásna vlasatá bábika a mrkala dlhými mihalnicami. Dostala meno Moja!

Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…

1 deň pred

Vianočný pozdrav všetkým

To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…

1 deň pred

Ako strávila vaša obľúbená hlásateľka Ada Straková Vianoce?

Ako každý rok. S manželom, dcérou a milovanou vnučkou. "My sme sa veľmi potešili týmto…

2 dni pred