Dnes som opäť trošku zavárala. Do uhoriek podľa receptu môjho otca ide 10 ingrediencii okrem uhoriek a vody.
Nálev:
Ingrediencie:
Všetky ingrediencie naporcujem do pohárov. Potom naukladám uhorky. Urobím si nálev. Pozor! Musíte presne vážiť a merať, aby bol chutný. Zalejem uhorky, dobre uzavriem a dám sterilizovať. Do obyčajného hrnca, na spodok ktorého dám handru. Zalejem vodou až po vrchnáky, prikryjem pokrievkou a nechám na šporáku, kým nezovrú. V tom momente ich odtiahnem a nechám v hrnci ešte asi 20 minút. Potom povyťahujem na utierku a počúvam, ako sa viečka pri chladnutí sťahujú.
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Najvzácnejšie vreckovky mám s paličkovanou krajkou, predpokladaný rok 1890-1900. Sú jemne a veľmi vzácne. Mám…
Leave a Comment