Bývame v obci, ktorá je známa nielen na Slovensku, ale aj v blízkom zahraničí ako obec, kde sa pečú husi. Z dávnej tradície tu dnes vznikli prevádzky, ktoré sú naozaj moderné, zodpovedajúce dobe. Vyrástli vďaka ľuďom s podnikavým duchom. Ten je veľmi dôležitý, ale k úspechu treba aj čaro osobnosti. Pani Helenu Minarovičovú, majiteľku jednej takejto prevádzky poznám už desať rokov. Dnes sedemdesiatnička, ale ešte som ju nevidela neupravenú. Vždy elegantná dáma plná optimizmu, ale aj chuti do práce. Celý život pracuje v reštauračných prevádzkach a vypracovala sa na ozajstnú profesionálku, čo sa jej potom vo vlastnom biznise veľmi zišlo.
S manželom Vladom
Pani Minarovičovú nestretnete s neupravenými vlasmi, bez mejkapu, bez nalakovaných nechtov. Aj na každodennú prechádzku s palicami nordic walking je vždy pekne upravená. Lyžuje, pláva, bicykluje. Stará sa o svoje zdravie aj takto, pravidelným pohybom. Má už totiž umelý kolenný kĺb a čaká ju aj operácia druhej nohy. Ale vo svojom živle je, keď môže niečo robiť. Prišli husi, treba ich očistiť, nachystať pre hostí.
Vypočujte si radu, overenú rokmi praxe, ako upiecť chutnú hus?
Libuša Sabová
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment