Robila som ju prvýkrát a podľa svojej vlastnej fantázie. Vlastne je to taký prehľad chladničky. Štrúdľové cesto som ale kúpila. Ja osobne mám radšej tú kocku, ktorú musíte rozvaľkať. V jednom obchode ju dokonca majú urobenú s maslom, takže je veľmi lahodná.
Potrebujeme:
Postup:
Zeleninu nakrájame, podusíme chvíľku na oleji, okoreníme, kto má rád oregano ako ja, tak ho pridá. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Rozložíme na kúsky potrhanú šunku, syr (ja som pridala aj trochu mozarellky), rozložíme vychladnutú zeleninu a zavinieme. Preložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35-40 minút. Závin musí mať zlatú farbu, vtedy je hotový. Podávame teplé, ale výborné je to aj studené.
Text Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment