Aktuálne

Že sa vám ešte nepodarila Pavlova torta? Skúste podľa tohto receptu

Dvojitá Pavlova  

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: asi 25 minút

Celkový čas prípravy: 115 minút

Vystačí na: asi 12 porcií 

Prísady: 

Na korpus:

  • 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
  • 150 ml vody

Na krém:

  • malinový krém (súčasť balenia)
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie
  • 500 g ovocia (maliny, čučoriedky, černice, jahody)
  • niekoľko lístkov mäty

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • plech na pečenie

Príprava:

  1. Na prípravu korpusu v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme na polovice a z každej polovice vytvarujeme na plechu vyloženom papierom na pečenie okrúhly korpus. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.

Elektrická rúra:        110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Plynová rúra:           stupeň 1

Čas sušenia: asi 90 minút

  1. Rúru vypneme a korpusy necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
  2. Na ozdobenie vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Polovicu krému nanesieme na prvý korpus a ozdobíme polovicou ovocia. Druhý korpus opatrne položíme na krém a ovocie a nanesieme naň zvyšnú časť krému a ovocia. Prikrášlime lístkami mäty.

 

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Z čiernovlásky blondínka. Silvia Obernauer (50) sa rozhodla pre takýto radikálny krok.

Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…

2 hodiny pred

Katarína Traubnerová ako ju nepoznáte. Vo svojom živote musela urobiť jedno veľmi ťažké rozhodnutie!

Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…

6 hodín pred

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

8 hodín pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

20 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

20 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

23 hodín pred