Že sa vám ešte nepodarila Pavlova torta? Skúste podľa tohto receptu
Dvojitá Pavlova
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 25 minút
Celkový čas prípravy: 115 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Prísady:
Na korpus:
- 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
- 150 ml vody
Na krém:
- malinový krém (súčasť balenia)
- 400 – 500 ml smotany na šľahanie
- 500 g ovocia (maliny, čučoriedky, černice, jahody)
- niekoľko lístkov mäty
Okrem toho potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- plech na pečenie
Príprava:
- Na prípravu korpusu v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme na polovice a z každej polovice vytvarujeme na plechu vyloženom papierom na pečenie okrúhly korpus. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Čas sušenia: asi 90 minút
- Rúru vypneme a korpusy necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
- Na ozdobenie vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Polovicu krému nanesieme na prvý korpus a ozdobíme polovicou ovocia. Druhý korpus opatrne položíme na krém a ovocie a nanesieme naň zvyšnú časť krému a ovocia. Prikrášlime lístkami mäty.