Aktuálne Recepty 

Že sa vám ešte nepodarila Pavlova torta? Skúste podľa tohto receptu

Dvojitá Pavlova  

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: asi 25 minút

Celkový čas prípravy: 115 minút

Vystačí na: asi 12 porcií 

Prísady: 

Na korpus:

  • 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
  • 150 ml vody

Na krém:

  • malinový krém (súčasť balenia)
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie
  • 500 g ovocia (maliny, čučoriedky, černice, jahody)
  • niekoľko lístkov mäty

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • plech na pečenie

Príprava:

  1. Na prípravu korpusu v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme na polovice a z každej polovice vytvarujeme na plechu vyloženom papierom na pečenie okrúhly korpus. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.

Elektrická rúra:        110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Plynová rúra:           stupeň 1

Čas sušenia: asi 90 minút

  1. Rúru vypneme a korpusy necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
  2. Na ozdobenie vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Polovicu krému nanesieme na prvý korpus a ozdobíme polovicou ovocia. Druhý korpus opatrne položíme na krém a ovocie a nanesieme naň zvyšnú časť krému a ovocia. Prikrášlime lístkami mäty.

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články