Aktuálne Recepty 

Zavárané hrozno. Originálny recept s čili papričkou

Väčšina z vás takéto zavárané hrozno asi ešte nejedla. Ak len trochu máte radi ostro-sladké, určite ho vyskúšajte. Presný recept asi nikde nenájdete, lebo závisí od sladkosti hrozna a aj od veľkosti a štipľavosti čili papričiek. Tu je môj recept, ale podotýkam, že hrozno bolo veľmi sladké.

Potrebujeme:

  • 2 kg hrozna (pekné tvrdé bobule)
  • nálev: na 1 l vody 150 g cukru
  • čili papričky

Postup:

Umyté hrozno som pooberala a nasypala do pol litrových pohárikov. Do každého som pridala malú čili papričku.  Zaliala nálevom. Poháre som zaviečkovala a nechala sterilizovať asi 10 minút pri sto stupňoch.

Foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články