Reklama

Aktuálne

Zase ma „ukecali! a donútili robiť „ertepláky,“ po slovensky lokše

Keby som ich tak nemilovala, neuspeli by. Fakt to trvá dosť dlho a bolí pritom chrbát. A hlavne, hotové úplne miznú pred očami!

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke
  • 300 g polohrubej, alebo hladkej múky
  • soľ
  • 125 g rozpusteného masla, alebo masti na potretie

Postup:

Dáme si uvariť zemiaky. Keď sú zemiaky mäkké, ošúpeme ich a popučíme, alebo najemno nastrúhame.. Dáme na pomúčenú dosku, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto.

Urobíme valček, ktorý pokrájame na kusy. Vyvaľkáme do tvaru kruhu. Pozor, aby neboli lokše príliš tenké a mali sme dostatok múky, aby sa nelepili. Popicháme nožom a pečieme na suchej panvici z každej strany. Počas pečenia nám tam ostane trochu múky, tak ju treba dávať preč, aby sa lokše nepripaľovali. Ja ju utieram priebežne servítkou. Roztopíme si maslo a poriadne z každej strany potierame.

My máme radi na sladko a tak ich potriem slivkovým lekvárom, posypem makom a zrolujem.

Pozrite si video, aby sa aj vám podarili tak, ako mne:

 

Text a foto Iveta Houšťová

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

5 knižných noviniek, ktoré sa oplatí prečítať

Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…

11 hodín pred

Prečítajte si niečo o Zlatej Zuzane a pridajte fotografiu vašej súpravy do komentárov

Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…

14 hodín pred

Viete, že baza odstraňuje z tela toxíny?

V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…

16 hodín pred

Pravda o polievkach. Vedeli ste to?

Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…

20 hodín pred

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

1 deň pred