Sme zodpovední k životnému prostrediu, správame sa ekologicky, naše potraviny sú najčerstvejšie…Kedysi bolo moderné také spojenie: „Rozmeňme si to na drobné!“ Tak poďme na to. Tí zodpovední k životnému prostrediu nás „oblbujú,“ že celú najnovšiu kolekciu vyrobili z ekologickej bavlny a keď sa pozriete na celý sortiment, chytáte sa za hlavu, koľko hlúpostí, zbytočností ponúkajú pod sloganom, uľahčujeme vám prácu v domácnosti. Rôzne úchytky, podnosy, odmerky, rôznofarebné doplnky na jar, leto, jeseň a zimu, všetko vo farbách príslušných ročných období…Iní sa tvária, ako pomáhajú so zberom živých vianočných stromčekov a už teraz majú sklady plné umelohmotných stromčekov a ozdôb na tri zimy dopredu. A tie najčerstvejšie potraviny? Kúpte si paradajky, uhorky, papriky, reďkovky, či jarnú cibuľku. Všetko to má rovnakú „umelohmotnú chuť!“ Čo bolo kedysi bežné, je dnes luxusné. Párky, paštéty, šunky. Človek aby lúštil, koľko vlastne obsahujú toho, z čoho by mali byť vyrobené, teda mäsa. Veľkú výhodu máme my, skôr narodení. Vieme sa obísť bez všetkých tých pomocníkov do domácnosti, vieme si upiecť chlieb, dopestovať kvalitné ovocie, urobiť domáce klobásky. Ale čo tie naše vnúčatá? Veď tie si myslia, že všetko rastie v supermarketoch. Čo sa to v tomto našom svete deje? Už nič nie je ako predtým. Ja viem, že zmeny sú nutné. Ale nezabúdajme na pravé ľudské hodnoty a nechcime si kúpiť to, čo sa kúpiť nedá! Začnime všetci od seba!
Libuša Sabová
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment