Aktuálne

Vynikajúci tvarohový krém od tety Eržiky

Teta Eržika dnes upiekla vynikajúce tvarohovo – lekvárové koláče, ale tento krém sa dá  jesť  s ovocím, ale samozrejme aj s nepečeným sušienkovým cestom. Chutí však aj len tak samotný.

Potrebujeme:

  • 175 g masla
  • 325 g  tvarohu
  • 90 g práškového cukru
  • 65 g kondenzovaného mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička koňaku, alebo dezertného vína

Príprava:

Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom, potom po častiach pridávajte kondenzované mlieko, stále miešajte. Tvaroh pretlačte cez sito a pridajte do krému. Znovu premiešajte. Na záver môžete pridať koňak, ale nemusíte. To je všetko.

Foto Pixabay.com

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Po rozvode som zostala sama so štyrmi deťmi, ale mám našťastie skvelých rodičov

Pretože som typická záväzkárka, vždy sa teším na nové začiatky. Iste, človek si môže dávať…

13 hodín pred

8 najlepších vecí, ktoré vám pomôžu prežiť. Radí známa herečka Sally Field

Spánok Aj vy ste obeťou epidémie nespavosti? Spôsobujeme si ju sami. Príliš veľa práce, príliš…

13 hodín pred

Vianočné pečivo napečené s láskou. Jedia aj oči. Recept pani Martušky na kokosky

Doteraz upiekla vanilkové rožky, linecké oriešky plnené, linecké poliate čokoládou, pomarančové hviezdičky, šuhajdy a najmä…

13 hodín pred

Pozitívne, ale aj negatívne myšlienky zásadne ovplyvňujú náš život.

Pozitívne a negatívne myšlienky sú dva spôsoby, ako vnímame svet. Pozitívne myšlienky  nás inšpirujú, motivujú,…

13 hodín pred

Moja starostlivá mama: „Dobre si všetko zapamätaj, aby si vedela, keď budeš mať 92, ako to chodí.“

Uprostred noci ma zobudil šramot. Idem za zvukom. Lúč svetla osvetľuje postavu pred otvorenými dverami…

17 hodín pred

Zástera je magická pomôcka každej mamy

Ale áno, aj chráni gazdinky, aby sa pri varení nezababrali. Ale v každej zástere je…

21 hodín pred